relimg

Om oss

Vår vision är att göra andrahandsuthyrning tryggt och säkert för både hyresvärd och hyresgäst under hela uthyrningsperioden. Förhoppningsvis kan vi därmed bidra till att skapa fler tillgängliga bostäder och då lösa ett stort samhällsproblem.

Be Resident startades då vi såg ett ökat behov både från hyresvärdar och hyresgäster att få en trygg och säker bostadsuthyrning. Det är många idag som har svårigheter att hitta en bostad speciellt i tillväxtorter och undersökningar visar att det är mycket boyta som står outnyttjad och skulle kunna hyras ut. Erfarenheter internationellt visar att det här är en marknad som har stora möjligheter att växa och då hoppas vi vara en del i att få människor att känna sig trygga med att hyra eller hyra en bostad. Vi på Be Resident hoppas att vi kan hjälpa till så att fler kommer att hyra ut sina boenden, eller en del av dem, och därmed hjälpa till att lösa bostadsbristen.

Vi som står bakom Be Resident har en mångårig bakgrund inom bank och ekonomisk administration samt ekonomisk och juridisk utbildning på högskolenivå. Vi har erfarenhet av styrelsearbete i bostadsrättsföreningar och erfarenhet båda av att vara hyresvärd samt hyresgäst vid bostadsuthyrningar. Våra erfarenheter både som hyresvärd och hyresgäst gav oss drivkraften att hjälpa människor i samma situation för att få en så trygg och säker bostadsuthyrning som möjligt. I dagsläget hjälper vi flera hundra varje år med deras bostadsuthyrningar över hela Sverige, men till mestadels i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala.

I vårt nätverk har vi jurister, inkassobolag, banker med flera som vi samarbetar med angående regelverket kring bostads, hyresavisering och inkasso samt att sköta betalningarna på ett säkert sätt.


Läs gärna mer om oss i följande tidningar och recensioner från våra kunder:

Enterprise Magazine

Fokus bostad

Recensioner Facebook