Nyheter

Den perfekta hyresvärden

09 mars 2018

Vi har tidigare berört vad man bör tänka på som hyresvärd för att allt ska flyta på så smidigt som möjligt med uthyrningen. Hur ska man då göra för att vara den perfekta hyresvärden som alla hyresgäster vill ha?

  • Hålla sig till de lagar och regler som finns - de flesta hyresvärdar vill göra på korrekt sätt när man hyr ut och ser också till att ta reda på vilka lagar och regler som gäller, vilket är viktigast om man vill vara en bra hyresvärd. Det är inte alltid lätt att veta vad det är som gäller då reglerna inte är helt enkla, men det finns alltid hjälp att få.
  • Håll en inbjudande visning - där den potentiella hyresgästen får reda på allt om området omkring och lägenheten. Vart är närmaste kommunikationer, vart kan man handla, skolor, förskolor och rekreationsmöjligheter med mera.
  • Informativ överlämning - vid överlämnandet av nycklar gör den perfekta hyresvärden en lista på viktiga saker att tänka på. Hur byter man proppar, var tvättstugan finns och annat viktigt med boendet. Gärna att man också visar allt en gång innan hyresgästen tar över lägenheten.
  • Tydlig och professionell - alla hyresgäster uppskattar en professionell hyresvärd som är tydlig i sin kommunikation vad som gäller i bostaden. 
  • Flexibel och tillmötesgående - till sist så gör den perfekta hyresvärden allt för att hyresgästen ska trivas så bra som möjligt i bostaden som de hyr. Är flexibel och tillmötesgående gentemot sin hyresgäst.


Lycka till med er uthyrning och att ge er hyresgäst en så bra upplevelse som möjligt!