Nyheter

Glad sommar!

01 juli 2016

Vi vill önska alla våra befintliga och potentiella kunder en glad sommar! Hoppas att ni får möjlighet till en sommar som ger vackert väder samt spännande upplevelser eller skön avkoppling. Vi vill passa på att tipsa om hur man bör gå till väga när man antingen hyr ut eller hyr en bostad.

I de allra flesta fallen när man hyr ut sin bostad så brukar allt rulla på precis som det ska och det blir en mycket bra erfarenhet för både hyresvärden och hyresgästen. Mycket sällan, men desto tråkigare är det när den ena parten inte sköter sig som man ska. Det finns tyvärr exempel på de som blivit lurade på sina depositioner och där hyresgäster inte skött sig som man ska. Det här är en påminnelse om att man ska vara försiktig och vi vill gärna komma med lite tips på vad man bör tänka på:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23093923.ab

Som hyresgäst bör man inte:

Betala ut en deposition förrän man har sett lägenheten eller huset och skrivit under avtal. Än bättre är att låta en trygg tredje part få ta hand om depositionen under hyrestiden.

Som hyresvärd bör man:

Göra en ordentlig bakgrundskoll med id-kontroll, kreditupplysning och arbetsgivarintyg eller liknande. Referenser kan också tas, men det är egentligen det svagaste intyget om att man kommer ha en skötsam hyresgäst enligt vår erfarenhet.

En gemensam trygghet för båda parterna är att alltid påbörja och avsluta hyrestiden med en besiktning där man också listar alla saker som finns där, sätter upp ett skriftligt hyresavtal som följer de lagar och regler som finns samt att alltid ansöka om godkännande från sin förening eller hyresvärd om sådan finns.

Hoppas att ni njuter av de somriga bilderna som är från ett fantastiskt hus som vi hjälpte till att hyra ut. Ha en härlig sommar!

41110334-phQTG

Med vänliga hälsningar

Niclas, Jonas, Cristian & Malin

Be Resident

Vår vision är att göra andrahandsuthyrning tryggt och säkert för både hyresvärd och hyresgäst under hela uthyrningsperioden. Förhoppningsvis kan vi därmed bidra till att skapa fler tillgängliga bostäder och då lösa ett stort samhällsproblem.