Nyheter

Företagsbostäder

28 november 2019

När man söker en företagsbostad till sin anställda är det vissa saker som det är bra att ta reda på innan man ingår ett avtal. Första frågan man bör ställa sig är om man har ett kortsiktigt eller långsiktigt behov? Kommer man behöva hyra lägenheten eller huset veckovis / månadsvis eller handlar det om längre än ett år? Om det är en kortare tid finns det flertalet företagshotell eller lägenhetshotell där man kan hyra en fullt möblerad lägenhet för några dagar, veckor eller månader. Detta blir ofta billigare än att hyra ett vanligt hotell men dyrare att hyra en företagslägenhet eller hur på längre sikt.

Nästa fråga är om man som företag kan stå på avtalet eller om det kommer vara den anställde själv som står på avtalet? Om man som företag har möjlighet att ställa sig på kontraktet så är det ofta en fördel då det finns många längenheter som är dedikerade till just företag och den som hyr ut ofta ser det som en större trygghet.

Vi på Be Resident hjälper företag med långsiktiga bostäder till deras anställda och har allt ifrån de största svenska och internationella företagen till mindre företag som hyresgäster. Cirka 70 % av de som hyr av oss idag kommer från företag, där företaget rekryterat en specifik kompetens och därför behöver hitta ett boende till dom.

I vår tjänst ingår kontraksskrivning, att vi håller depositionen på ett separat konto, inte betalar ut hyran till hyresvärd innan nycklar överlämnats, bistår med besiktningsprotokoll och med assistans om man är oense vid utflytt, fakturor varje månad för hyran samt att ser till att de lagar och regler som finns på området följs under hela uthyrningen. Man betalar inget utöver den listade hyran som vi har i våra annonser.

De bostäder för företag som vi har kan generellt både den anställde och företaget hyra, men vi har även vissa lägenheter och hus som endast är till företag. Här finns våra nuvarande bostäder:

https://www.beresident.se/bostadsannonser

Kontakta gärna oss för att regelbundet få utskickat när vi får in nya bostäder eller om ni har något specifikt behov.


Stockholm / Uppsala

08 - 543 538 00

separator

Malmö / Lund / Helsingborg

040 - 631 43 80

separator

Göteborg

031 - 760 53 80

separator

E-post:

hyra@beresident.se